Ποιο είναι το emoji σου; (IMS-M3-01-EL)
Platform Administrator
Στόχοι
-
Υποστήριξη των μαθητών ώστε να μάθουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους
-
Υποστήριξη των μαθητών ώστε να μάθουν να ανταποκρίνονται επαρκώς στα συναισθήματά τους
Ομάδα(ες)στόχος
-
Άτομα στην πρώτη γραμμή
Περιγραφή
- Ο εκπαιδευτής θα πρέπει να εξηγήσει τη δραστηριότητα στην ομάδα των εκπαιδευομένων πριν από την έναρξη του παιχνιδιού.
- Το παιχνίδι παίζεται σε ομάδες των έξι περίπου εκπαιδευομένων. Κάθε ομάδα θα πρέπει να κάθεται σε έναν κύκλο με ένα τραπέζι (ή άλλη επιφάνεια) στη μέση.
- Σε κάθε εκπαιδευόμενο δίνεται μια σειρά από κάρτες με emojs πάνω τους. Αυτά τα emojis απεικονίζουν διαφορετικές αντιδράσεις σε καταστάσεις. Επιπλέον, κάθε ομάδα λαμβάνει ένα σύνολο καρτών που έχουν δηλώσεις πάνω τους. Οι εκπαιδευόμενοι περιμένοντας τη σειρά τους, γυρίζουν μια κάρτα και διαβάζουν τη δήλωση στην ομάδα. Οι δηλώσεις σχετίζονται με ορισμένες καταστάσεις που μπορεί να συμβούν στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλα τα μέλη της ομάδας, και ο εκπαιδευόμενος που διαβάζει τη δήλωση δυνατά, στη συνέχεια κοιτάζουν το σετ των καρτών τους emoji και επιλέγουν το emoji που ταιριάζει καλύτερα με τον τρόπο που θα αντιδρούσαν σε αυτήν την κατάσταση. Κάθε εκπαιδευόμενος τοποθετεί την επιλεγμένη κάρτα emoji μπροστά του.
- Μόλις κάθε μέλος της ομάδας βάλει κάτω την κάρτα του, κάθε εκπαιδευόμενος με τη σειρά του έχει την ευκαιρία να εξηγήσει σύντομα γιατί επέλεξε αυτή την κάρτα και πώς θα αισθανόταν για την κατάσταση που περιγράφεται στην κάρτα. Όταν κάθε εκπαιδευόμενος έχει την ευκαιρία να εξηγήσει την κάρτα του, η ομάδα πρέπει να βρει αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπίσει με υγιή τρόπο αυτή την κατάσταση μαζί (για παράδειγμα, να μιλήσει σε έναν ενήλικα γι’ αυτήν, να κάνει αναφορά για ένα άτομο που τον παρενοχλεί, κ.λπ.).
Στο τέλος της δραστηριότητας, ο εκπαιδευτής μπορεί να ολοκληρώσει τις συζητήσεις συγκεντρώνοντας τις διαφορετικές στρατηγικές υγιούς αντιμετώπισης που επινόησαν οι εκπαιδευόμενοι για να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις στο διαδίκτυο και συζητώντας αυτές τις στρατηγικές με όλη την ομάδα.
Υλικό
-
Κάρτες emoji (παρέχονται στα φυλλάδια)
-
Κάρτες δηλώσεων (παρέχονται στα φυλλάδια)
Μέθοδοι
-
Παιχνίδι
-
Συζήτηση
Συμβουλές προς τους εκπαιδευτές
Βεβαιωθείτε ότι οι εκπαιδευόμενοι έχουν μια καλή κατανόηση των ιδεών που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της άσκησης, όπως «κοινωνικά μέσα», «αρνητικές διαδικτυακές εμπειρίες», «διαδικτυακές συγκρούσεις». Θα μπορούσατε να κάνετε μία σύντομη εισαγωγή για αυτές τις έννοιες στην αρχή ή να παίξετε το παιχνίδι ως απάντηση σε μια τάξη στην οποία διδάξατε αυτά τα θέματα νωρίτερα.
Παρέχεται ένα αρχείο με κάρτες καταστάσεων. Αυτό το αρχείο είναι επεξεργάσιμο. Ως εκ τούτου, είναι δυνατή η προσαρμογή των δηλώσεων στις κάρτες ώστε να αντικατοπτρίζουν καλύτερα την ηλικιακή ομάδα των μαθητών σας. Είναι επίσης δυνατό να προστεθούν διαφορετικές καταστάσεις ή ειδικές καταστάσεις με τις οποίες υπήρξε πρόβλημα για αυτή την ομάδα εκπαιδευομένων στο παρελθόν. Ως εκ τούτου, οι κάρτες καταστάσεων μπορούν να προσαρμοστούν στο συγκεκριμένο επίπεδο και τις εμπειρίες των μαθητών σας.
Ημερολόγιο
Ανακοινώσεις
- - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -