Het verbeteren van kritische reflectievaardigheden om media informatiestoornis te bestrijden - voorbeeld van het ontwerp van een casestudy (INT-M6-02-NL)
Doelstellingen
- De impact onderzoeken van een trainingsprogramma in reflectieve vaardigheden op een groep deelnemers, met als doel hun vermogen om informatiestoornis te herkennen en te beperken, te vergroten.
- Nagaan hoe effectief een programma voor reflectieve vaardigheidstraining is in het verbeteren van het vermogen van deelnemers om informatiestoornis te herkennen en aan te pakken.
Doelgroepen
- Studenten
- Adolescenten
- Opvoeders, trainers, adviseurs, jongerenwerkers
- Elke burger
Beschrijving
De stappen van het ontwerpen van een casestudy worden in meer detail en in volgorde beschreven in de hand-outs. Als zodanig dienen ze als praktische implementatie bij het werken met een groep.
*Training van geselecteerde vaardigheden is beschikbaar tussen individuele modules. Elke docent of coach kan deze kiezen als basis voor de training.
Materiaal
- Vaardigheidstraining COSTAID (geselecteerd)
- Checklist, vragenlijsten, evaluatieformuleren
- Papier, posters, pennen
- Werkbord, flip-over
Methodes
- Ervaringsgericht leren
- Groepswerk
- Discussie, debat
- Evaluatie
Advies voor begeleiders
Idealiter is de begeleider getraind in het werken met een groep in de processen van groepsdynamiek en de opeenvolging van casestudieprocessen voor onderzoeksdoeleinden.
Bronnen
Aangepast van HCPC, opgehaald van: https://www.hcpc-uk.org/standards/meeting-our-standards/reflective-practice/case-studies-and-templates/ (September, 2023).
Integra Institute. (2021). Guide to Media Literacy.
Handouts
Calendar
Announcements
- - There are no announcements -